Nalewka na tataraku
Nalewka na tataraku 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 30 dag kłączy tataraku
- ½ l wódki
- ½ l spirytusu
- 1 szkl cukru
Sposób wykonania:
Kłącza tataraku dokładnie oczyścić po czym je rozdrobnić.
Przełożyć je do słoja i zasypać cukrem oraz zalać alkoholem.
Szczelnie zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce na co najmniej 30 dni.
Po tym czasie przefiltrować i przelać do butelek.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
- Szczegóły
- Kategoria: Nalewki
- Opublikowano: piątek, 15, marzec 2013 07:21
- Henryk Nędza
- Kawa
- Herbata
- Bezalkoholowe
- Koktaile
- Wódka
- Gin
- Brandy
- Whisky
- Likiery
- Piwo
- Rum
- Bourbon
- Wino
- Wino domowe
- Na kaca
- Nalewki
- Tequila
- Szampan