Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadzienie makowe z balikami

 

Składniki:

  • 1 ½ szkl maku
  • ¾ szkl. cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • ¾ szkl. bakalii
  • 1/.2 szkl. surowych białek
  • sok z cytryny

 

Sposób wykonania:

  1. Mak żaląc wodą i gotować około 10 minut po czym go odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
    Następnie zmiksować go na gładką masę po czym dodać do niego białka, cukier waniliowy, cukier puder oraz miód.
    Całość dokładnie utrzeć po czym dodać jeszcze bakalie.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *