Nóżki cielęce po węgiersku

209
com_content.article
(Oddano 282 głosów z średnią 4.50 z 5)
Nóżki cielęce po węgiersku4.50 out of 5 based on 282 voters.


Skład:

3-4 nóżki cielęce

2 cebule

500g ziemniaków

3 pomidory6 zielonych papryk

Sól i papryka

 

Sposób wykonania:

W osolonej wodzie gotować na wolnym ogniu nóżki cielęce z cebulą, aż do momentu gdy mięso będzie łatwo odchodzić od kości. Przygotować sos z papryki, pomidorów i ugotowanej cebuli, przetrzeć przez sito, dodać zieloną paprykę pokrajaną w paski. Obrane z nóżek miękkie mięso zmiksować lub przetrzeć przez sito, dodać do sosu. Całość wymieszać z pozostałym z gotowania wywarem i dodać pokrajane w kostkę ziemniaki. Podawać gdy ziemniaki będą miękkie.

 

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi