Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Młode buraczki ćwikłowe na sposób koreański

Składniki:

  • 40 dkg młodych buraczków
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki octu winnego
  • kilka kropli octu balsamicznego
  • szczyptę mielonej kolendry
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki ziaren sezamu

Sposób przyrządzenia:
Buraczki obrać, zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w słomkę, dodać ocet, wymieszać, odstawić. Czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać. W rondlu podgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć mieszając, dodać buraki i pozostałe składniki, wymieszać, smażyć 5 minut i podawać.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *