Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muszelki z pomidorami

Składniki:

  • 40 dag makaronu
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • puszka pomidorów
  • 1 łyżeczka listków oregano
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  •  

Sposób wykonania:
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem octu winnego.
W między czasie posiekaną cebulę oraz czosnek przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać pomidory oraz sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać i dusić jeszcze przez chwilę na małym ogniu.
Następnie ogień wyłączyć a dom sosu dodać mule razem z zalewą, zioła i pieprz do smaku.
Miękkie i odcedzony makaron przełożyć do sosu, wymieszać a przed podaniem posypać parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *