Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone pulpety Kingi

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na mielone pulpety Kingi. Aby je wykonać potrzebujesz: mięsa mielonego, cebuli, jajka oraz czosnku.
 

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 bułka 
  • 1 szkl mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
 

Sposób wykonania:

  1. Do dużej miski przełożyć mięso mielone.
    Bułkę namoczyć w mleku po czym ją odcisnąć z jego nadmiaru i przełożyć do mięsa.
    Obraną cebulę drobno posiekać i również wrzucić do mięso.
    Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa.
    Wbić jeszcze jajko i całość dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę.
    Gotować doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować pulpeciki.
    Gotowe kłaść na patelni z rozgrzanym olejem i smażyć na złoto ze wszystkich stron.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *