Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na mielone pulpety Kingi. Aby je wykonać potrzebujesz: mięsa mielonego, cebuli, jajka oraz czosnku.
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 bułka
- 1 szkl mleka
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
-
Do dużej miski przełożyć mięso mielone.Bułkę namoczyć w mleku po czym ją odcisnąć z jego nadmiaru i przełożyć do mięsa.Obraną cebulę drobno posiekać i również wrzucić do mięso.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa.Wbić jeszcze jajko i całość dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę.Gotować doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Z powstałej masy formować pulpeciki.Gotowe kłaść na patelni z rozgrzanym olejem i smażyć na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 5