Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Maślaki w śmietanie

Składniki:

  • 1i1/2 kg. maślaków
  • 2 cebule
  • 10 dag. masła
  • sól
  • pieprz
  • 300 ml. śmietany kremówki
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać obrane i pokrojone maślaki. Smażyć ok. 10 minut. Przygotowane maślaki zalać śmietaną. Całość dusić na maleńkim ogniu jeszcze  5 minut. Doprawić do smaku i posypać posiekaną natką. Podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *