Masa rabarbarowa do ciast
Masa rabarbarowa do ciast4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1 kg malinowego rabarbaru
- sok z ½ pomarańczy
- skórka starta z ½ pomarańczy
- ½ szkl. rodzynek
- 2 łyżki cukru pudru
- op. cukru waniliowego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sposób wykonania:
-
Rabarbar drobno pokroić po czym dodać do niego sok i skórkę z pomarańczy, rodzynki, cukier puder, cukier waniliowy oraz mąkę ziemniaczaną.
Całość dokładnie wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: poniedziałek, 04, kwiecień 2011 08:53
- Renata Siemieniec
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy