Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche ciasto pełne śliwek

Składniki:

  • ½ kostki masła
  • ¾ szkl. cukru pudru
  • 3 jajka
  • 1 ½ szkl. mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • śliwki węgierki
  • łyżka cukru pudru
  • łyżeczka mielonego cynamonu
  • tłuszcz do formy przetarte biszkopty do formy

Sposób wykonania:

  1. Masło z dodatkiem cukru utrzeć po czym nie przerywając mieszania dodać jajka a potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
    Gdy składniki się połączą przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tarta.
    Następnie na wierzchu ułożyć połówki śliwek przecięciem do góry.
    Posypać je obficie cukrem i cynamon po czym wstawić do piernika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *