Masa orzechowa do ciasta
Masa orzechowa do ciasta4.67 out of 5 based on 135 voters.
Składniki:
- 1 szklanka zmielonych orzechów
- 1 szklanka mleka
- 1 margaryna
- 250 g cukru pudru
Sposób wykonania:
-
Mleko doprowadzić do wrzenia po czym sparzyć nim orzechy.
Następnie margarynę z dodatkiem cukru pudru utrzeć na puszystą masę.
W trakcie ucierania dodawać po łyżce orzechów.
Mieszać do połączenia się wszystkich składników.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: środa, 30, listopad 2011 09:13
- Teresa Frontczak
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy