Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane śledziki z grzybkiem

Składniki:

 

  • 8 płatów marynowanych śledzi
  • ½ szklanki majonezu
  • ½ szklanki marynowanych pieczarek
  • 8 marynowanych papryczek chili
  • 10 korniszonów
  • 1 cebula
  • zielony konserwowy pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Płaty śledziowe osączyć z zalewy i przekroić wzdłuż na pół, każdą porcję posmarować majonezem. Korniszony ponacinać tak by powstały wachlarze. Papryczki przekroić na pół. Na każdym płacie układać warzywa i osączone z zalewy pieczarki. Śledzie zwinąć i spiąć wykałaczkami, żeby się nie rozpadły. Posypać rolmopsy zielonym konserwowym pieprzem i udekorować cebulą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *