Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane pieczarki z grilla Ilony

Składniki:

  • 4 pieczarki
  • 1 szkl oliwy z oliwek
  • 1 szkl octu z czerwonego wina
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • ½ szkl ziół: natki pietruszki, oregano, estragon, szczypiorek

Sposób wykonania:
Do oliwy z oliwek wlać ocet z czerwonego wina oraz sos sojowy.
Całość dokładnie wymieszać, wówczas dodać posiekane zioła oraz cukier do smaku, ponownie wymieszać.
Do powstałej marynaty włożyć grzyby i odstawić na 10 minut.
Po tym czasie grillować pieczarki około 3 minut z każdej strony.
Przed podaniem można polać pozostałą marynatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *