Marynowane owoce derenia
Marynowane owoce derenia4.57 out of 5 based on 238 voters.
Składniki:
- 1 kg owoców derenia
Zalewa:
- 1.5 szklanki octu spirytusowego
- 3,5 szklanki wody
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka cukru
Sposób przyrządzenia:
Owoce dokładnie umyć, każdy nakłuć kilkakrotnie widelcem żeby skórka nie pękała. Składniki zalewy wymieszać, zalać nią zalewę, doprowadzić do wrzenia i gotować na maleńkim ogniu 15 minut. Przełożyć do sterylnych słojów, szczelnie zamknąć.
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory domowe
- Opublikowano: poniedziałek, 17, wrzesień 2007 20:36
- Lilka
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane