Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane kiełbaski do piwa

Składniki:

    • 1 kg kiełbasek frankfruterek lub kabanosów
    • 1 kg cebuli
    • 1 szklanka octu
    • 1,5 szklanki wody
    • 2 łyżki soli
    • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1 łyżka oleju
    • 3 liście laurowe
    • 2 ziarna ziela angielskiego
    • 5 rozgniecionych ząbków czosnku


    Sposób przyrządzenia:
    Kiełbaski pokroić na kawałki wg upodobań, skórkę pozakłuwać widelcem. Przygotować marynatę. Wodę, ocet, olej, sól, pieprz, cukier wymieszać, doprowadzić do wrzenia dodać liść laurowy i ziele angielskie, gotować przez 2 minuty, odstawić z ognia, schłodzić do temperatury około 30 stopni C. Cebulę obrać, pokroić w plastry. W dużym słoju lub innym szklanym naczyniu ułożyć warstwami kiełbaski, cebulę z czosnkiem. Pierwszą i ostatnią warstwę powinna stanowić cebula, zalać ciepłą marynatą, szczelnie zamknąć. Pozostawić w temperaturze pokojowej na minimum 3 – 4 dni. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *