Marynata z maślanki do mięs z grilla
Marynata z maślanki do mięs z grilla5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- ½ szkl maślanki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka startej skórki z cytryny
- 2 ząbki czosnku
Sposób wykonania:
Do miseczki wlać maślankę.
Dodać do niej czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok i skórkę z cytryny.
Następnie dodać oliwę z oliwek i posiekany koperek.
Całość dokładnie wymieszać.
Do powstałej marynaty należy włożyć mięso co najmniej na kilka godzin.
- Szczegóły
- Kategoria: Marynaty na grilla
- Opublikowano: piątek, 08, marzec 2013 09:25
- Kazimierz Koralewski
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Marynata do grillowanych mięs
-
Marynata do ryb z grilla Iwony
-
Marynata do mięs z grilla o smaku limonki i zielonej cebulki
-
Marynata do mięs z grilla z octem winnym
-
Marynata do mięs z grilla Iwony
-
Pikantna marynata do mięs z grilla z sosem sojowym i octem balsamicznym
-
Azjatycka marynata do grillowanego mięsa z drobiu
-
Marynata z maślanki do mięs z grilla