Marynata z ketchupu do mięs z grilla
Marynata z ketchupu do mięs z grilla5.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- ½ szkl pikantnego ketchupu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki sambalu
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki masła z orzeszków arachidowych
- 4 łyżki jasnego sosu sojowego
- sok z ½ cytryny
Sposób wykonania:
Do miseczki wlać ketchup i oliwę z oliwek.
Dodać samabal, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz masło orzechowe.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku sosem sojowym i sokiem z cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Marynaty na grilla
- Opublikowano: piątek, 08, marzec 2013 09:28
- Darek Fiszer
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Marynata do grillowanych mięs
-
Marynata do ryb z grilla Iwony
-
Marynata do mięs z grilla o smaku limonki i zielonej cebulki
-
Marynata do mięs z grilla z octem winnym
-
Marynata do mięs z grilla Iwony
-
Pikantna marynata do mięs z grilla z sosem sojowym i octem balsamicznym
-
Azjatycka marynata do grillowanego mięsa z drobiu
-
Marynata z maślanki do mięs z grilla