Marynata do mięs z grilla Iwony
Marynata do mięs z grilla Iwony4.64 out of 5 based on 118 voters.
Składniki:
- 1 średnia pokrojona w krążki cebula
- 4 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
- ¼ litra mocnego czerwonego wina
- 7 łyżek oleju
- 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
- 1 łyżeczka rozmarynu w proszku
- szczypta ostrej papryki w proszku
Sposób przyrządzenia:
W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty, przyprawić mięso i odstawić na 3-4 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie osączyć i grillować.
- Szczegóły
- Kategoria: Marynaty na grilla
- Opublikowano: poniedziałek, 07, maj 2012 10:47
- Iwona Podgórna
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Marynata do grillowanych mięs
-
Marynata do ryb z grilla Iwony
-
Marynata do mięs z grilla o smaku limonki i zielonej cebulki
-
Marynata do mięs z grilla z octem winnym
-
Marynata do mięs z grilla Iwony
-
Pikantna marynata do mięs z grilla z sosem sojowym i octem balsamicznym
-
Azjatycka marynata do grillowanego mięsa z drobiu
-
Marynata z maślanki do mięs z grilla