Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchewka zapiekana ze śmietaną

Składniki:

  • 6 marchewek
  • 3 łyżki cukru
  • 1 ½ łyżeczki imbiru
  • 5 łyżek masła
  • ¾ szkl. śmietanki

    Sposób wykonania:
    Marchewkę obrać po czym ja drobno pokroić, wówczas posypać ją solą, cukrem oraz imbirem.
    Całość dokładnie wymieszać aby marchewka puściła sok.
    Następnie przełożyć marchewkę do rondelka z rozgrzanym masłem i cały czas mieszając przesmażyć ją.
    Przesmażoną marchewkę przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać ją śmietaną.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 30 minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Alicję Bugaj

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *