Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mango glazurowane pieczone na grillu

Składniki:

    • 3 dojrzałe mango

    Glazura:

    • 1 łyżka roztopionego masła
    • 1 łyżka brązowego cukru
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 łyżka soku z pomarańczy


    Sposób przyrządzenia:

    W miseczce wymieszać składniki glazury. Mango obrać, przekroić na połowę, usunąć pestkę,  pokroić w grube plastry. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez 4 minuty kilkakrotnie obracając. Opieczone plastry mango smarować glazurą i piec obracając kolejne 4 minuty. Podczas obracania plastrów kontynuować nanoszenie pędzlem glazury. Podawać natychmiast po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *