Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makrela z grilla z cukinią i pomidorem

Składniki:

  • 2 makrele
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • 1 cukinia
  • 4 pomidory
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 3 łyżki oliwy


    Sposób przyrządzenia:

    Rybę bardzo dokładnie umyć, osuszyć. Koperek, 2 łyżki oliwy, sok z cytryny, sól i pieprz zmiksować. Mieszanką dokładnie posmarować rybę nie zapominając o jamie brzusznej, odstawić na 60 minut. Pomidory i cukinię umyć, oczyścić. Pomidory pokroić na połowę, cukinię w grube plastry, oprószyć solą i pieprzem, zrosić oliwą wymieszaną z rozgniecionym czosnkiem. Piec na dobrze nagrzanym grillu, rybę około 10 minut, warzywa 5 minut. Podawać z pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *