Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z puszystym sosem

 

Składniki:

 

  • 1 szkl mleka zagęszczonego
  • ½ szkl startego parmezanu
  • ½ szkl posiekanej natki pietruszki
  • 500 g ugotowanego makaronu
  • ¼ łyżeczki białego pieprzu
  • szczypta suszonej papryki w płatkach

Sposób wykonania:
Do rondelka wlać mleko i podgrzewać, ale nie doprowadzić do wrzenia.
Następnie dodać starty parmezan oraz posiekaną natkę pietruszki.
Całość wymieszać i gotować aż ser się roztopi i sos stanie się gesty.
Wówczas zdjąć rondelek z ognia i dodać makaron.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i płatkami papryki.
Podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *