Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron smażony z szynką na ostro Iwony

Składniki:

  • 35 dkg makaronu świderki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól
  • 2 średnia cebule
  • 20 dkg szynki
  • 3 jajka
  • czarny pieprz
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki masła ziołowego
  • szczypta przyprawy chili
  • 15 dkg sera parmezan


    Sposób przyrządzenia:

    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odsączyć.  Cebulę i czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Szynkę  pokroić w cienkie paski. Pietruszkę umyć , osączyć na papierowym ręczniku i drobniutko posiekać. Na patelni rozpuścić masło ziołowe, dodać cebulę i czosnek, zeszklić, dodać szynkę i chwilę smażyć, dodać pietruszkę i makaron delikatnie wymieszać. Jajka roztrzepać, doprawić do smaku solą , pieprzem i przyprawą chili. Parmezan pokroić na bardzo cienkie plasterki i posypać nim potrawę, podawać zaraz po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *