Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Londyńska zupa rybna

Składniki:

  • 1 ½ kg dorsza
  • 2 cebule
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 6 ziemniaków
  • 10 szkl wody
  • 2 liście laurowe
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • ½ łyżeczki suszonego majeranku
  • 4 łodyżki pietruszki z natką
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 6 kromek bagietki

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek.
Wówczas dodać obrane ziemniaki pokrojone w ćwiartki, liść laurowy, tymianek, majeranek, natkę pietruszki.
Wlać wodę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Całość doprowadzić do wrzenia i dodać rybę pokrojoną na kawałki.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 25 minut.
Przed podaniem wyjąć listek laurowy.
A do każdego talerza włożyć po bagietce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *