Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina ryżowa z malinami

Składniki:

  • 3 szkl. ryż
  • 3 szkl. mleka
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 2/3 szkl. śmietany
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • łyżeczka skórki z cytryny
  • sok z cytryny
  • 2 szkl. malin
  • cukier puder
  • bita śmietana

Sposób wykonania:

  1. Ryż gotować na mleku z dodatkiem cukru i soli po czym odstawi do ostygnięcia.
    Następnie śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru po czym dodać do niej ryż, sok i skórkę z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie w salaterce układać na przemian ryż, maliny, ryż i tak do skończenia składników.
    Wstawić do lodówki na 10 minut.
    Przed podaniem wyjąć deser salaterki i posypać cukrem pudrem oraz udekorować bitą śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *