Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczaka po bengalsku

Składniki:

    • ½ dużego kurczaka
    • 2 łyżki oleju
    • 2 cebule
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżki piure pomidorowego
    • ½ szklanki mleka
    • szczypta curry
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Kurczaka umyć, osuszyć. Przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Podzielić na porcje. Czosnek i cebulę obrać, rozdrobnić wg upodobań. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać czosnek i porcje kurczaka, lekko zrumienić, wlać mleko, dodać piure pomidorowe i dusić aż mięso zmięknie. Podawać z ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *