Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak tajski

 

Składniki:

 

  • 4 piersi kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżki mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka świeżej kolendry

Sposób wykonania:
Piersi kurczaka rozbić tłuczkiem.
Następnie sos sojowy wymieszać z sokiem z limonki oraz oliwą po czym dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cukier i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać.
Powstałą marynatą zalać piersi kurczaka i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie odcedzić kurczaka z marynaty i piec na grillu na tackach po kilka minut z każdej strony.
Na sam koniec posypać świeżą kolendrą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *