Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak dla niecierpliwych

 

Składniki:

 

  • 4 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki sproszkowanej papryki
  • łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • łyżeczka cebuli granulowanej
  • łyżeczka tymianku
  • łyżeczka białego pieprzu
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • kurczak
  • 1 szkl posiekanej cebuli

Sposób wykonania:
Do miseczki wsypać sól, paprykę, czarny, biały pieprz i pieprz kajeński, cebulę oraz  tymianek.
Całość dokładnie wymieszać po czym natrzeć nimi dokładnie kurczaka zewnątrz i wewnątrz.
Następnie owinąć kurczaka folią aluminiową i wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia nafaszerować kurczaka posiekaną cebulą.
Przełożyć do brytfanny i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 125 stopni na 5 godzin.
Po godzinie pieczenia polewać kurczaka własnym sosem.
Przed podaniem podzielić na porcje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *