Kurczak curry z grilla
Kurczak curry z grilla5.00 out of 5 based on 7 voters.
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- ½ szkl ciepłej wody
- 2 łyżki rozpuszczonego masła
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka curry
- 1 łyżka soli
- ½ łyżeczki białego pieprzu
Sposób wykonania:
Umyte piersi z kurczaka grillować na słabym ogniu około 15 minut w trakcie obracając aby mięso równomiernie się zarumieniło.
Grillowane mięso smarować również ciepłą wodą wymieszaną z solą.
Po skończeniu wody smarować kurczaka masłem wymieszanym z sokiem z cytryny, pieprzem i curry.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: środa, 06, marzec 2013 06:36
- Maja Cieślar
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla