Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak curry Justyny

 

Składniki:

 

  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1/8 łyżeczki soli
  • ½ szkl mąki
  • kurczak
  • ¼ szkl oleju
  • cebula
  • zielona papryka
  • ząbek czosnku
  • 170 g przecieru pomidorowego
  • 2 szkl wody
  • 1 ½ łyżeczki przyprawy curry
  • ½ łyżeczki tymianku

Sposób wykonania:
Kurczaka obtoczyć  w mace wymieszanej z solą oraz pieprzem.
Następnie zarumienić go na rozgrzanym oleju.
Wówczas dodać plastry cebuli, paseczki papryki i posiekany czosnek.
Całość wymieszać  i smażyć do miękkości.
Dodać przecier pomidorowy oraz wodę.
Całość wymieszać i doprawić do smaku curry oraz tymiankiem.
Gotować kolejne 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *