Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruchy placek z czereśniami

Składniki:

  • schłodzone ciasto kruche
  • opakowanie biszkoptów
  • masło
  • 500 g czereśni
  • 3 białka
  • 3 łyżki cukru
  • łyżka mąki ziemniaczanej

Sposób wykonania:

  1. Ciasto rozwałkować i wylepić nim dno i boki okrągłej formy wysmarowanej tłuszczem.
    Całość oprószyć pokruszonymi biszkoptami i ułożyć na dnie wydrylowane czereśnie.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 45 minut.
    Następnie białka ubić na sztywną pianę po czym dodać cukier i jeszcze raz ubić, wówczas dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać.
    Po 25 minutach pieczenia zalać ciasta masą i ponownie wstawić do piekarnika i dopić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *