Kruche ciasto pełne śliwek
Kruche ciasto pełne śliwek 4.64 out of 5 based on 120 voters.
Składniki:
- ½ kostki masła
- ¾ szkl. cukru pudru
- 3 jajka
- 1 ½ szkl. mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- śliwki węgierki
- łyżka cukru pudru
- łyżeczka mielonego cynamonu
- tłuszcz do formy przetarte biszkopty do formy
-
Masło z dodatkiem cukru utrzeć po czym nie przerywając mieszania dodać jajka a potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Gdy składniki się połączą przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tarta.
Następnie na wierzchu ułożyć połówki śliwek przecięciem do góry.
Posypać je obficie cukrem i cynamon po czym wstawić do piernika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 40 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta kruche
- Opublikowano: piątek, 01, kwiecień 2011 11:59
- Erwin Konsek
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy