Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki ze szparagami w galarecie winnej

Składniki:


  • 50 dkg krewetki gotowane mrożone
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 50 dkg główki zielonych szparagów
  • 1 szklanka bulionu rybnego lub drobiowego
  • 2 szklanki białego wina
  • żelatyna


Sposób przyrządzenia:
Krewetki rozmrozić, przelać wrzątkiem na sicie, obsączyć. Jaka obrać, podzielić na ćwiartki. Szparagi ugotować  lub jeśli użyjemy konserwowych wypłukać, obsączyć. Z bulionu, wina i żelatyny przygotować roztwór wg instrukcji na opakowaniu.  W odpowiednim naczyniu (ja użyłam formy do babki) poukładać warstwami, krewetki, jajka, krewetki ze szparagami, całość zalać chłodnym roztworem żelatyny. Odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *