Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki w sosie pomidorowym Dominiki

Składniki:

  • 25 dkg oczyszczonych odwłoków krewetek

Sos:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • 20 dkg posiekanych konserwowanych pomidorów konserwowych wraz z sokiem
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki drobno posiekanej bazylii
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, smażyć 2 minuty mieszając. Dodać pomidory i pozostałe składniki sosu, dusić mieszając około 8 minut, przyprawić pikantnie. Do przygotowanego sosu  dodać umyte odwłoki krewetek i dusić razem 4 minuty. Podawać na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *