Krem z pieczarek Poli
Krem z pieczarek Poli0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Krem z pieczarek Poli. Lista zakupów: pieczarki, ziemniaki, marchewka i śmietana.
Składniki:
- 600 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 4 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1,5 l bulionu
- 200 ml śmietany 18%
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze porcję.Następnie obraną cebulę drobno posiekać.Wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.Lekko zeszklić po czym dodać pieczarki.Razem przesmażyć.Następnie dodać obrane i pokrojone ziemniaki, marchewkę i pietruszkę.Zalać całość bulionem.Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.Wówczas zdjąć garnek z ognia.Wlać śmietanę i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: środa, 10, styczeń 2018 06:40
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa