Krem z kalafiora Eweliny
Krem z kalafiora Eweliny0 out of 5 based on 0 voters.
Przez żołądek do serca. Pyszne przepisy na zupy-kremy. Tym razem kalafior w roli głównej. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: kalafiora, marchewki, pietruszki i selera.
Składniki:
- 1 średni kalafior
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1 l bulionu warzywnego
- 50 ml śmietany kremówki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Kalafiora dokładnie umyć i podzielić na różyczki.Wrzucić je do garnka.Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do kalafiora.Dodać jeszcze obrany seler również pokrojony.Zalać całość bulionem warzywnym.Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.Wówczas zdjąć garnek z ognia.Wlać śmietanę i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa kalafiorowa
- Opublikowano: piątek, 26, sierpień 2016 05:59
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa