Krem z groszku
Krem z groszku 4.83 out of 5 based on 257 voters.
Składniki:
• groszek mrożony 1 opakowanie
• bulion 1 litr
• boczek kilka plasterków
• ser ricotta lub feta do posypania
• dymka posiekana 1 sztuka
• mięto do posypania
• szczypiorek do przybrania
Sposób przyrządzenia:
Na odrobinie oliwy obsmażamy pokrojoną dymkę. wsypujemy zielony groszek i wlewamy około 1l bulionu. Gotujemy przez 20 minut, miksujemy. Siekamy świeżą miętę ze szczypiorkiem. Boczek w plasterkach obsmażamy. Nalewamy do talerzy porcje kremu, posypujemy zieleniną, kruszymy ser ricotta i kładziemy plasterki boczku.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 1999 00:00
- Ewelina B
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa