Krem z fasolki szparagowej i marchewki
Krem z fasolki szparagowej i marchewki 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 kg fasolki szparagowej
- 2 marchewki
- kostka rosołowa
- ½ szkl śmietany
- sól
- pieprz
Sposób wykonania;
Fasolkę umyć i odciąć końcówki, przełożyć do garnka.
Obraną marchewkę pokroić i przełożyć do fasolki.
Zalać tyle wody aby warzywa były przykryte.
Wrzucić kostkę rosołową i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Wówczas całość zmiksować na jednolity krem i wlać jeszcze 1 ½ szkl wody.
Na sam koniec zaprawić śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: czwartek, 04, kwiecień 2013 09:09
- Danuta Nikiel
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak