Krem pieczarkowy Izy
Krem pieczarkowy Izy5.00 out of 5 based on 1 voters.
Lubisz gęste zupy? I poszukujesz sprawdzonych przepisów na ich wykonanie? Ten portal jest dla Ciebie. Dziś przepis na pyszny gęsty krem z pieczarek. Aby go wykonać potrzebujesz: pieczarek, bulionu, ziemniaków i marchewki.
Składniki:
- 600 g pieczarek
- 1,5 l bulionu
- 4 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 200 ml śmietany 18%
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Marchewkę i pietruszkę również obrać i pokroić.Wszystkie składniki wrzucić do garnka.Zalać bulionem i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.Wówczas zdjąć garnek z ognia i zmiksować całość na gładki krem.Zaprawić go śmietaną i jeszcze raz postawić na małym ogniu na kilka minut.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: poniedziałek, 25, sierpień 2014 08:14
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa