Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka bakłażanowo-cukiniowa

Znakomity przepis na pyszną zapiekankę. Dziś postanowiliśmy przygotować ją z bakłażana, cukinii, pasty pomidorowej i sera mozzarella. 

 

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia 
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 400 g pasty pomidorowej
  • 2 kule mozzarelli 
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • garść świeżej bazylii
  • 50 g parmezanu 
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebule i czosnek posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzana oliwą.
    Razem przesmażyć po czym dodać pastę pomidorową.
    Dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 15 minut. 
    Wówczas doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią oraz octem balsamicznym.
    Natomiast umytego bakłażana pokroić w plastry.
    Z cukinia postąpić tam samo, umyć i pokroić.
    Następnie mozzarellę również pokroić na plastry.
    W naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą układamy na przemian warstwy cukinii, bakłażana, pasty pomidorowej i mozzarelii.
    Na wierzchu powinna znaleźć się pasta pomidorowa.
    Posypać jeszcze startym parmezanem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 minut. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *