Krem kalafiorowy
Krem kalafiorowy 4.65 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- pół kalafiora
- 4 marchewki
- pół dużej pietruszki
- kawałek selera
- cebula
- ząbek czosnku
- koperek
- 2 łyżeczki Vegety
- sól
Sposób wykonania:
Kalafiora podzielić na cząstki, obrane marchewki i pietruszki pokroić w plasterki, cebulę posiekać a selera pokroić w słupki.
Wszystkie składniki zalać 1 l wody i ugotować.
Wówczas wrzucić cały ząbek czosnku oraz przyprawy.
Całość dokładnie zmiksować.
Przed podaniem udekorować listkami koperku.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa kalafiorowa
- Opublikowano: wtorek, 15, listopad 2011 09:40
- Julia Samsel
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa