Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem bananowy z wiórkami kokosowymi

Składniki:

 

  • 2 banany
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 kieliszek rumu
  • 1 białko
  • ¾ szkl. śmietanki kremówki
  • ½ szkl. cukru
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • szczypta soli

 

 

Sposób wykonania:
Obrane banany zmiksować po czym dodać do nich rum, wiórki koksowe oraz połowę cukru.
Całość dokładnie zmiksować.
Następnie żelatynę namoczyć  w 2 łyżkach zimnej wody a śmietankę ubić.
Żelatynę rozpuścić lekko ją podgrzewając, wówczas dodać do niej łyżkę ubitej śmietany, dokładnie wymieszać i dodać resztę śmietany.
Białko również ubić, potem dodać do niego resztę cukru, ponownie ubić na sztywno i dodać do bananów razem ze śmietaną.
Dokładnie wymieszać, przelać do pucharków i schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *