Kotlety z baraniny z rozmarynem
Kotlety z baraniny z rozmarynem4.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 8 kotletów z baraniny
- ½ szkl oliwy
- majeranek
- tymianek
- oregano
- sól
- pieprz
- 8 gałązek rozmarynu
Sposób wykonania:
-
Z każdego kotleta wyciąć kości oraz większe kawałki tłuszczu.
Następnie rozgnieść je lekko rękę po czym posmarować oliwą i posypać majerankiem, tymiankiem oraz oregano.
Oprószyć jeszcze solą oraz pieprzem i zawinąć je w ruloniki, które spiąć gałązkami rozmarynu.
Odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny.
Po tym czasie piec na patelni grillowej około 20 minut z każdej strony aby równomiernie się zarumieniły.
Liczba porcji: 8
- Szczegóły
- Kategoria: Baranina
- Opublikowano: poniedziałek, 29, kwiecień 2013 05:30
- Patryk Czerski