Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety selerowo-owsiane

Składniki:

  • seler
  • 1 szkl. płatków owsianych
  • jajko
  • cebula
  • ½ bułki
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g pestek słonecznikowych
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • kostka rosołowa
  • bułka tarta

Sposób wykonania:

  1. Posiekana cebulę i czosnek posiekać i przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać starty na tarce seler i lekko podsmażyć i odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie płatki zalać szklanka wrzącej wody i trzymać na ogniu kilka minut.
    Po tym czasie dodać seler, bułkę, jajko, słonecznik i kostkę rosołową.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Z powstałej masy formować małe kulki, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *