Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety jagnięce przepisu Eweliny

Znakomite przepisy na mięsa. Musisz je wypróbować. Kotlety jagnięce przepisu Eweliny. Lista zakupów: kotlety jagnięce, rozmaryn, czosnek, oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • 4 kotlety jagnięce
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 2 ząbki czosnku
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • szczypta cukru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżko czerwonego wina
  • sól
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki wlać oliwę z oliwek i czerwone wino.
    Dokładnie wymieszać. 
    Wówczas dodać jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, rozmaryn i skórkę z cytryny.
    Całość wymieszać i doprawić jeszcze do smaku sola oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
    Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki  i odsączyć z nadmiaru marynaty.
    Kłaść je na rozgrzanej patelni i smażyć  z obu stron na złoty kolor.
    Długość smażenia zależy od stopnia wysmażenia jaki chcemy uzyskać.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *