Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane filety z dorsza Sylwii

Niech w Twoim domu zawsze goszczą smaczne ryby. Dziś przepis na grillowane filety z dorsza Sylwii. Przepis zawiera: filety z dorsza, cytrynę, czosnek, natkę pietruszki i przyprawy. 
 

Składniki:

  • 900 g fileta z dorsza 
  • 100 ml oliwy 
  • 1 cytryna 
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • 4 ząbki czosnku
  • sól 
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Fileta z dorsza delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Podzielić na mniejsze porcję.
    Następnie do oliwy z oliwek dodać sok z cytryny.
    Dokładnie wymieszać.
    Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Dodać posiekaną natkę pietruszki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą natrzeć rybę.
    Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
    Po tym czasie wyjąć dorsza z lodówki i kłaść go na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować na złoto z obu stron. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *