Kotleciki z orzechami na grilla Iwony
Kotleciki z orzechami na grilla Iwony4.66 out of 5 based on 132 voters.
Składniki:
-
- 60 dkg mielonego mięsa wieprzowo-drobiowego
- jajko
- 2 średnie cebule
- sól czosnkowa
- pieprz do smaku
- ½ szklanki włoskich orzechów
- kilka liści sałaty lodowej
- ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
- olej
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju. Składniki wymieszać z mielonym mięsem, dodać jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać posiekane włoskie orzechy i dokładnie wyrobić mięsną masę. Z masy uformować kotleciki , posmarować olejem i grillować po 8 minut z każdej strony. Układać na liściach sałaty i posypać posiekaną zieloną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: poniedziałek, 07, maj 2012 10:54
- Iwona Podgórna
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla