Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki z orzechami na grilla Iwony

Składniki:

    • 60 dkg mielonego mięsa wieprzowo-drobiowego
    • jajko
    • 2 średnie cebule
    • sól czosnkowa
    • pieprz do smaku
    • ½  szklanki włoskich orzechów
    • kilka liści sałaty lodowej
    • ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
    • olej

Sposób przyrządzenia:
  Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju. Składniki wymieszać z mielonym mięsem, dodać jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać posiekane włoskie orzechy i dokładnie wyrobić mięsną masę. Z masy uformować kotleciki , posmarować olejem i grillować po 8 minut z każdej strony. Układać na liściach sałaty i posypać posiekaną zieloną natką pietruszki.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *