Kotleciki z kalmarów

7916
com_content.article
(Oddano 213 głosów z średnią 4.42 z 5)
Kotleciki z kalmarów4.42 out of 5 based on 213 voters.


Jdv1223456658sSkładniki:
  • 40 dkg oczyszczonych tuszek z kalmarów
  • 20 dkg drobnego makaronu (Pastini)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:

Makaron ugotować wg przepisu producenta. Umyte kalmary zalać wrzątkiem, gotować 2 minuty, schłodzić, drobno posiekać. Cebulę i paprykę oczyścić, pokroić w kosteczkę, zeszklić na odrobinie oleju. Kalmary, makaron, cebulę, paprykę, natkę i jajko wymieszać dokładnie po uprzednim przyprawieniu, formować w niewielkie kotleciki. Na patelni rozgrzać masło, usmażyć kotleciki na złoty kolor. Podawać z pikantnym sosem pomidorowym.
Przepis nadesłano na konkurs „Wspomnienie lata” Maria G

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi