Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Koreczki z ogórka i pasty z wędzonego łososia

Składniki:

    • 2 zielone świeże ogórki
    • 30 dkg wędzonego łososia
    • 20 dkg twarogu śmietankowego
    • 2 łyżki posiekanego koperku
    • kawior
    • sól, pieprz
    • śmietana kremówka, opcjonalnie


    Sposób przyrządzenia:
    Wędzonego łososia rozdrobnić i zmiksować wraz z twarogiem. Dodać koper i ewentualnie przyprawić. Jeśli pasta jest zbyt gęsta dodać śmietany. Ogórka obrać ze skórki, pokroić na plastry o grubości około 8 mm, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na papierowym ręczniku aby obsączyły się z wydzielanego soku. Używając szprycy lub rękawa cukierniczego nakładać na każdy plaster ozdobny kopczyk z masy serowo łososiowej który zwieńczamy kilkoma ziarnami kawioru. Przed podaniem schłodzić. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *