Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Koreczki z cukinii

Składniki

  • 1 młoda cukinia
  • 15 dag ryżu
  • 1 puszka tuńczyka
  • ½ strąka papryki żółtej
  • ½ strąka papryki czerwonej
  • ½ l wody
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Kostkę rosołową rozpuścić w ½ l wrzątku i zagotować. Cukinię pociąć w paski i wrzucić do wody. Gotować ok.5 min. Potem osączyć. Następnie zagotować ryż, wystudzić i wymieszać z tuńczykiem. Przyprawić solą i pieprzem. Paski cukinii zawinąć w ruloniki, wypełnić ryżem i pokrojonymi w kostkę paprykami. Do ryżu można dodać pokrojonego pomidora lub kukurydzę. Ruloniki można spiąć wykałaczkami lub szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *