Koreczki z cukinii
Koreczki z cukinii4.57 out of 5 based on 421 voters.
Składniki
- 1 młoda cukinia
- 15 dag ryżu
- 1 puszka tuńczyka
- ½ strąka papryki żółtej
- ½ strąka papryki czerwonej
- ½ l wody
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Kostkę rosołową rozpuścić w ½ l wrzątku i zagotować. Cukinię pociąć w paski i wrzucić do wody. Gotować ok.5 min. Potem osączyć. Następnie zagotować ryż, wystudzić i wymieszać z tuńczykiem. Przyprawić solą i pieprzem. Paski cukinii zawinąć w ruloniki, wypełnić ryżem i pokrojonymi w kostkę paprykami. Do ryżu można dodać pokrojonego pomidora lub kukurydzę. Ruloniki można spiąć wykałaczkami lub szczypiorkiem.
- Szczegóły
- Kategoria: Cukinia
- Opublikowano: wtorek, 17, październik 2006 01:16
- edison
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak